fbpx

Topcon Precisielandbouw

Topcon

Precisielandbouw door Topcon

Beheer en controle over uw gewassen. De agrarische oplossingen van Topcon zijn gemaakt voor alle seizoenen, gewassen, terreinen en voertuigen, inclusief trekkers en oogstmachines.

Efficiency

Boeren wereldwijd moeten meer produceren met minder, om de efficiency te maximaliseren en winstgevender te draaien, terwijl het milieu en de waardevolle natuurlijke hulpbronnen ook beschermd moeten worden. De producten van Topcon bieden u precisie en nauwkeurigheid bij de bewerking van de akkers.

Selles AgroTechniek levert u de apparatuur en expertise!

Topcon X-serie displays

Consoles

Topcon consoles en displays bieden krachtige functionaliteit met intuïtive interfaces.

De Topcon X Serie multi-touch consoles maakt vrijwel elk landbouwkundig productieproces, ongeacht formaat of type, innovatief en gebruiksvriendelijk met toonaangevende prestaties. De touchscreen kleurendisplays brengen nauwkeurige machinebesturing op een hoger niveau en maakt deze gebruiksvriendelijker voor de producent die zoekt naar manieren om de operationele efficiency te vergroten en de kosten te verlagen.

De Topcon X25 is een 8.4 " groot touchscreen scherm. Het scherm beschikt over gebruiksvriendelijke navigatiemenu's op het scherm, miniatuur weergaven die kunnen worden versleept en een aanpasbaar dashboard. Met het gebruik van de X25 bij precisielandbouw kunnen de bewerkingskosten gereduceerd worden, meer automatisering worden toegepast en een hogere efficiëntie worden bereikt. Tevens is de X25 makkelijk uit te breiden naar meer functies wanneer dat benodigd is.

De Topcon X35 is een 12.4 " groot touchscreen scherm. Het interface is gemakkelijk aan te leren, gebruiksvriendelijk en laat zich makkelijk uitbreiden wanneer nodig. In combinatie met andere technieken van Topcon, zoals gewasmonitoring, afgifteregeling en oplossingen voor connectiviteit zet het systeem de standaard voor nauwkeurige interfaces bij landbouwtoepassingen. De Topcon Remote Support Tool is standaard ingebouwd waarmee op afstand uw systeem kan worden overgenomen om uw probleem te verhelpen. Tevens is het mogelijk om weergaven van het scherm te projecteren op andere mobiele schermen om bijvoorbeeld een kalibratie buiten de trekker uit te kunnen voeren.

Topcon AGI-4 ontvanger

Topcon SGR-1 ontvanger

Ontvangers

De Topcon ontvangers leveren dag en nacht de door u gekozen reproduceerbare nauwkeurigheid. Met de combinatie van satellietontvangst met dubbele constellatie, robuuste inertiële meting voor ruw terrein en zorgvuldig afgestemde algoritmen zorgen de Topcon ontvangers ervoor dat u zich kunt concentreren op uw gewas, terwijl wij ervoor zorgen dat u in elk stadium op het juiste spoor zit.

De SGR-1 is een ontvanger voor GPS en GLONASS signalen. Door de Topcon TruPass positioneringstechnologie is een hogere en stabielere nauwkeurigheid beschikbaar.

De AGI-4 is een zeer compleet modulair systeem. De AGI-4 beschikt standaard over een antenne, ontvanger en stuurregelaar. Doordat alles zich onder één behuizing bevindt, is het upgraden van een module zeer eenvoudig. Zo is het mogelijk om het standaard WAAS en EGNOS signaal te upgraden naar RTK waardoor een nauwkeurigheid van 2 cm mogelijk wordt. Om dit te realiseren dient er enkel een extra module te worden toegevoegd aan de ontvanger.

Topcon AES-35 Stuursysteem

Stuursysteem

Met het elektrische stuursysteem AES-35 van Topcon staat nauwkeurig werken gegarandeerd. De AES-35 is gebaseerd op het bewezen AES-25 stuursysteem. Het AES-35 stuursysteem is volledig compatibel met de AGI-4 en X-serie van Topcon. Door de weerbestendigheid van het AES-35 stuur is het nu ook mogelijk om automatische besturing toe te passen in een open cabine. Het systeem is toe te passen op bijna alle trekkers, oogstmachines en zelfrijdende werktuigen. Het stuur is geschikt voor RTK-positioneringsnauwkeurigheid.

 

Overige systemen

Naast besturingssystemen fabriceert Topcon ook meetapparatuur voor de precisielandbouw.

De CropSpec van Topcon is een gewasscanner die op uw machine kan worden gemonteerd. Door het gewas te scannen kan direct de meststoffen gift worden afgestemd op de behoefte van de plant. De data kan tijdens het afgeven van de meststoffen gebruikt worden, maar ook later aan de hand van een taakkaart. Door te geven wat de plant nodig is wordt bespaard op de hoeveelheid meststoffen die toegediend worden. Deze contactloze meetmethode zorgt niet voor een nadelig effect voor de plant na de scan. De Scanner meet de reflectie van de plant en kan aan de hand van de reflectie de stikstofconcentratie in de plant bepalen.

De YieldTrakk is een opbrengstmeting voor oogstmachines. De YieldTrakk meet actuele opbrengst- en vochtgegevens van uw gewas. Deze gegevens worden gekoppeld aan de huidige locatie zodat u meer inzicht heeft in uw gewassen. Dit inzicht kan worden gebruikt om de komende jaren mee te sturen, bijvoorbeeld door plaatsspecifiek te gaan bemesten. Dit zorgt voor optimalisering van uw opbrengsten. YieldTrakk is toepasbaar op vrijwel alle maaidorsers en is eenvoudig te installeren, gebruiken en installeren. De gegevens uit de meting zijn meteen te zien op een kaart zodat u direct inzicht heeft in uw gewas.